Uppgifter: Beväpnad person på skola hotade elever

Polisen hade en stor insats på en skola i Leksand i Dalarna under onsdagen. Det ska ha handlat om en maskerad person med pistol som gått in på skolan och hotat elever, enligt uppgifter till Aftonbladet.
– Vi har gripit en ung man skäligen misstänkt, säger Mats Öhman, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen till GP.

ANNONS
|

Det var vid lunchtid på onsdagen som polisen larmades till Leksands gymnasium i Dalarna. En elev ska ha blivit utsatt för ett personrån inom skolområdet, berättar polisens presstalesperson.

Man har nu gripit en ung man skäligen misstänkt för rånet.

– Målsäganden är en elev på skolan i gymnasieåldern, säger Mats Öhman.

Aftonbladets uppgifter om att den misstänkte gärningsmannen ska ha burit ett vapen vill inte polisen kommentera i nuläget. Det beror på att polisen förhör vittnen och att det återstår andra utredningsåtgärder såsom tekniska undersökningar.

– Senare idag kan vi nog säga lite mer, säger Mats Öhman.

ANNONS

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med rånet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS