Kongressen i Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, och dess ordförande Lisa Nåbo byter fot och öppnar för byggandet av ny kärnkraft. Arkivbild.
Kongressen i Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, och dess ordförande Lisa Nåbo byter fot och öppnar för byggandet av ny kärnkraft. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Ungsossar öppnar för mer kärnkraft

De unga socialdemokraterna i SSU, ungdomsförbundet, byter fot om kärnkraften. I det nya handlingsprogrammet öppnar SSU för byggandet av nya reaktorer.

ANNONS
|

Beslutet fattades av den pågående kongressen i Norrköping sent på lördagskvällen. I avsnittet om energipolitiken sägs nu att "Alla fossilfria energislag behövs för att klara klimatomställningen".

Det ska enligt förbundsledningen och ordförande Lisa Nåbo, som väntas väljas om på kongressen läsas som att SSU säger ja till ny kärnkraft på kort sikt– ett byte av linje.

Men kongressen framhåller att valet av ny elproduktion ska styras av klimatnytta, mängd som kan produceras och lågt pris. På längre sikt ska målet vara förnyelsebar, billig och trygg elproduktion. Behovet av mer och ny elproduktion är stort, enligt SSU.

ANNONS