A-traktorförarna hyllas som hjältar efter att de räddade den lille pojken på rymmen i Piteå.
A-traktorförarna hyllas som hjältar efter att de räddade den lille pojken på rymmen i Piteå. Bild: Hanna Strömbom

Ungdomarna räddade barn på rymmen mitt i natten – hyllas

Emma Sandqvist och Oliver Roos var ute på en nattlig färd i sin A-traktor i Piteå när de upptäckte ett litet barn som rymt hemifrån, iklädd endast blöja och snuttefilt. Nu hyllas de som hjältar i kommunen.

ANNONS
LocationPiteå||

A-traktorer som körs mitt i natten av ungdomar ses sällan med blida ögon. Oliver Roos och Emma Sandqvist bevisade motsatsen.

Runt klockan 01, natten mot söndagen fick Emma och Oliver, under sin nattliga färd i en A-traktor, syn på en liten pojke, iklädd blott blöja och snuttefilt som var ute och promenerade på en stor gata i Piteå, rapporterar SVT på onsdagen.

– Han hade öppnat dörren själv mitt i natten när föräldrarna hade glömt att låsa den, säger Emma Sandqvist.

Emma och Oliver stannade och plockade upp den lille pojken, när de märkte att det inte fanns någon vuxen i närheten. De lät honom värma sig inne i A-traktorn medan de kontaktade polisen.

ANNONS

– Vi stoppade in honom i epan och skruvade upp värmen, så satt han där bak med sin lilla snuttefilt, säger Oliver Roos.

Oliver tog även tillfället i akt att knacka dörr i området, i ett försök att hitta den lille pojkens föräldrar.

Polisen dök upp tio minuter senare

Polispatrullen som dök upp på platsen var förvånade.

– Vi trodde knappt det var sant när vi fick larmet. Det är tack och lov en väldigt ovanlig händelse, säger Mattias Sjömark, en av de poliser som åkte på larmet.

Patrullen lyckades efter en stund lokalisera huset där barnets föräldrar bodde. De trodde båda att barnet låg och sov.

– Det är klart de blev chockade av att se två poliser stå där mitt i natten med deras pojke i famnen. Allt gick bra tack vare att ungdomarna var där och gjorde allting rätt, men det hade ju kunnat gå väldigt illa, säger Mattias Sjömark.

Ungdomarna hyllas

Både polisen och allmänheten i Piteå hyllar Emma och Oliver för insatsen under söndagsnatten.

– Föräldrarna ringde samma kväll lite senare och sa att de var tacksamma och att vi skulle komma förbi så de fick tacka oss, säger Emma Sandqvist.

Mamman till den lille pojken blev tårögd när hon fick återse sitt barn.

ANNONS

– Det känns inte som en jättestor grej för mig, det känns som att vem som helst hade gjort samma sak, säger Oliver Roos.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS