Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ungdomar besköts med flera skott i Malmö

Polisen larmades tidigt under lördagens småtimmar om en skottlossning i Malmö. Tre pojkar i 18-årsåldern ska ha blivit beskjutna.

Skottlossning inträffade i Hermodsdal i Malmö. Polisen larmades vid 04:30-tiden. Inringaren berättade då att det avlossats skott på Eriksfältsgatan.

– Personen hade hört flera höga smällar, säger polisens pressinformatör i Syd, Calle Persson.

Polis skickades till platsen för kontroll.

– På platsen finner konstaplarna tre unga män. Två är 18 år gamla och en är 17 år. De här ungdomarna säger sig ha blivit beskjutna, men de ska inte ha blivit träffade, berättar Persson.

Uppfattade pojkarna vem eller vilka som sköt mot dem?

– Det talas om en gärningsman, men det verkar inte finnas något närmare signalement på personen.

 

Flera tomhylsor hittade

Polisen inledde en jakt på den misstänkte skytten. Parallellt spärrades den aktuella platsen av och en hundpatrull larmades in. När den väl anlänt började den söka av området och det dröjde inte länge innan den lyckades säkra bevis.

– Vapenhunden hittade flera tomhylsor. Så nu under lördagsmorgonen kommer våra tekniker att göra en teknisk undersökning på brottsplatsen, bekräftar polisens pressinformatör i Syd, Calle Persson.

Jakten efter den misstänkte pågick aktivt under resten av småtimmarna. Sökandet var emellertid fortfarande resultatlöst vid klockan 07:30 på lördagsmorgonen.

Ärendet rubriceras inledningsvis som försök till mord, alternativt dråp, av polisen. De unga pojkarna kommer förhöras på nytt av polisen, i hopp om att man ska få mer information som kan underlätta utredningen.

 

Målsägare backar

Vid lunchtid meddelade Malmöpolisen att deras tekniker varit på brottsplatsen.

– De har genomfört en teknisk undersökning på platsen så deras arbete är klart där ute, bekräftade polisens pressinformatör i Syd, Calle Persson, strax innan klockan 13.

Nu fokuserar polisen på att sammanställa uppgifterna som samlats in hittills. Det gäller främst vittnesuppgifter och att analysera resultaten från den tekniska undersökningen. Utredningen har emellertid fått sig ett bakslag.

– En målsägare vill inte längre medverka i utredningen. Det försvårar naturligtvis vårt arbetet, men vi hoppas att övriga två fortfarande är villiga att hjälpa oss, avslutar Calle Persson, polisens pressinformatör i Syd.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.