Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En man hittades död och en kvinna svårt knivskuren i Oxelösund.

Ung man knivdödad i Oxelösund

En man i 20-årsåldern dog och en jämnårig kvinna skadades svårt i ett knivdåd i Oxelösund. Polisen saknar motiv och har ingen misstänkt.

Polisen larmades till ett flerfamiljshus i centrala Oxelösund strax efter klockan nio på onsdagen.

Den skadade kvinnan påträffades i trapphuset med två stickskador. Hon togs till Nyköpings lasarett. Hennes tillstånd var kritiskt på eftermiddagen, uppgav polisen för TT.

Mannen dog i huset, även han med två stickskador.

Ett av de beslagtagna föremålen är en kniv "som kan ha betydelse i utredningen", enligt polisen som inlett förundersökningar om mord respektive försök till mord.

Sent på eftermiddagen hade polisen hört en rad personer för att bringa klarhet i händelseförloppet, men något motiv för dådet hade inte utkristalliserats och ingen misstänkt fanns.

- Vi uppmanar alla som kan kasta ljus över saken att höra av sig till oss, säger presstalesperson Monica Bergström på polisregion Öst till TT.

En boende i huset vittnar om den unga kvinnans förtvivlan i trapphuset:

- Jag hörde skriket efter hjälp. Jag satt och tittade på morgon-tv när jag hörde en kvinna skrika och så ringde det på dörren. När jag öppnade var det en kvinna som sprang i trapphuset och ringde på dörrarna. När jag hunnit öppna hade hon redan sprungit förbi, säger grannen till Södermanlands Nyheter.