Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett vittne drog upp en livlös man ur vattnet och påbörjat hjärt-lungräddning. Mannen flögs sedan till sjukhus i ambulanshelikopter. Arkivbild.

Ung man avled efter båtkrasch

En ung man har avlidit efter en båtkrasch vid Saltsjöbaden utanför Stockholm. Båten, någon typ av ribbåt, gick enligt uppgift till polisen på grund och voltade.

Ett vittne drog upp en livlös man ur vattnet och påbörjade hjärt-lungräddning. Mannen, en 19-åring, fördes till Karolinska universitetssjukhuset i Solna med ambulanshelikopter. Men hans liv gick inte att rädda och drygt två timmar efter olyckan förklarades han död, uppger polisen.

Två andra män, två 20-åringar, kunde hjälpas upp ur vattnet av räddningspersonal, en med en bruten axel och den andre med nack- och ryggsmärtor samt benbrott. Även de har förts till sjukhus. Det är oklart hur allvarligt tillståndet för dem är.

Larmet om olyckan kom strax före midnatt. Initialt fanns uppgifter om att båten kraschat in i en bergvägg. En förundersökning har inletts om grov vårdslöshet i sjötrafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada, och sjöfylleri.

Polisens tekniker undersöker båten och polisen håller även förhör med vittnen.