UD-medarbetade twittrade KD-kritik

KDs partiledares tweet angående den omdebatterade lagändringen fick ett hotfullt svar från Utrikesdepartementet. – Det här ska vi komma ihåg.

ANNONS
|

Under tisdagen röstades enlagändring igenom i riksdagen. Deninnebär bland annat att nyanländasom faller under kategorinskyddsbehövande och alltså inte har flyktingstatus, kommer att få det svårare att återförenas med familjemedlemmar i andra länder.

Samma kväll twittrade Kristdemokraternas partiledareEbba Busch Thor: "Efter riksdagens beslut blir det svårt för föräldrar att återförenas med sina barn. Vi röstade nej".

I morse skrevs ett svar från Utrikesdepartementets Twitter: "Ni röstade INTE nej.Och det kommer vi komma ihåg."

Utrikesdepartementets främsta uppgift är att ansvara för Sveriges förbindelser med andra länder. Kommentarer liknande den Ebba Busch Thor fick erfara, är mycket ovanliga.

Senare försvann tweeten, och Utrikesdepartementet skrev en ursäktande förklaring på sin hemsida.

ANNONS

En tweet gick idag ut felaktigt från Utrikesdepartementets officiella Twitterkonto.Tweeten skickades av en medarbetare som trodde sig vara inloggad på sitt privata konto. Tweeten togs bort så fort misstaget upptäcktes.UD står inte bakom innehållet i den tweet som gick ut.Medarbetaren är mycket ångerfull och beklagar det inträffade.Händelsen har retweetats många gånger under förmiddagen.

Kristdemokraterna avstod från att rösta i huvudvoteringen till den omdebbatterade lagändringen.Ebba Busch Thor syftade i sin tweetpå omröstningen i sakfrågan.

ANNONS