Polis och bombtekniker på plats efter explosionen i Huddinge.
Polis och bombtekniker på plats efter explosionen i Huddinge. Bild: Henrik Montgomery/TT

Två anhållna efter explosion i Huddinge

En detonation inträffade under morgonen vid ett radhus i Huddinge söder om Stockholm.
Två misstänkta män greps strax efter dådet. De anhölls senare.

ANNONS

– I bostaden befann sig flera personer. De ska inte vara allvarligt fysiskt skadade enligt de uppgifter jag har fått, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Ytterdörr, tak och fönster har skadats i explosionen, enligt polisen. Inga andra hus i närheten ska ha större skador.

Larmet om en hög smäll i området Fullersta kom in strax efter klockan fyra på måndagsmorgonen. Polisens bombtekniker larmades till platsen, liksom räddningstjänst och ambulans.

Några minuter efter händelsen genomfördes ett fordonsstopp i närheten av brottsplatsen där två män togs med in på förhör.

– Det är två män i 25-årsåldern. De har anhållits efter beslut av åklagare, misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse, säger Nadya Norton, presstalesperson vid polisen.

ANNONS

Polisen utreder eventuella kopplingar till den pågående våldsvågen i landet.

– Vi tittar på vad det finns för kopplingar till den här adressen, tidigare dåd och den grova organiserade brottsligheten, säger Mats Eriksson.

Antal sprängningar i Sverige per år 2018–2023 (till och med den 30 september).
Antal sprängningar i Sverige per år 2018–2023 (till och med den 30 september). Bild: Johan Hallnäs/TT
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS