Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två sägs upp och två slutar självmant efter att en dold sovplats har hittats i LKAB:s gruva i Malmberget. Arkivbild.

Två uppsagda för hemligt sovrum

Två LKAB-anställda har sagts upp efter att företaget upptäckte att personal hade inrett ett hemligt sovutrymme i Malmbergsgruvan, rapporterar Kuriren.nu. Där kunde de sova under arbetstid.

Vi kan bekräfta att två anställda har sagts upp och två har valt att säga upp sig själva, säger LKAB:s informationschef Anders Lindberg till tidningen.

Platsen hade dolts för att inte upptäckas av arbetsledningen, men i förra veckan hittades utrymmet. Det framgår dock inte exakt hur personerna blev avslöjade.

–Jag vill inte kommentera på vilket sätt de här personerna blev påkomna. Det behåller vi för oss själva, säger Anders Lindberg till tidningen.

Sovplatsen var dold bakom en lönndörr. Den tidigare personalen hade alltså ansträngt sig ganska väl för att dölja rummet för arbetsgivaren, rapporterar Norrbottens-Kuriren.

Det är inte första gången gruvarbetare blivit påkomna med att missköta sig på arbetsplatsen. 2013 sparkades ett tjugotal personer efter att ha fyllt i tidrapporter felaktigt och lurat till sig miljonbelopp.

Läs också: Personlig assistent somnade på jobbet - fick sparken