Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Mikael Fritzon/TT.

Två små flickor hittades döda

Två små barn, födda under året, har hittats döda i ett hus i Jönköpings län. – Två personer är nu anhållna misstänkta för vållande till annans död, säger åklagaren Frida Noldin.

Två personer sitter anhållna sedan i lördags misstänkta för vållande till annans död i Jönköpings län. Enligt TT är det barnens föräldrar som sitter anhållna.

Ärendet tilldelades Åklagarkammaren i Jönköping under måndagen.

 Vi kan bekräfta att två små barn har hittats avlidna i en bostad. Två personer anhållits misstänkta för vållande till annans död. Utredningen är fortfarande i ett inledande skede. Med hänsyn till alla inblandade och förundersökningssekretessen kan vi inte berätta mer just nu, säger åklagaren vid Åklagarkammaren i Jönköping.

Är det barnens föräldrar som anhållits?

– Vi vill inte gå ut med sådan detaljerad information i det här läget, svarar Noldin.

Förhör och teknisk analys fortsätter

Utredningen fortsätter nu med förhör av de misstänkta. Dessutom fortsätter den tekniska undersökningen och olika typer av analyser, enligt uppgift från Åklagarmyndigheten.

Senast, i morgon, tisdag 26 juli ska åklagaren ta ställning till om de misstänkta ska begäras häktade.

Barnen miste livet natten till söndag

Ambulans ska ha kallats till platsen under natten mellan lördagen och söndagen. Hjärt- och lungräddning påbörjades, men deras liv gick inte att rädda.

 Jag företräder kvinnan som sitter anhållen, men i nuläget går vi inte ut med hennes inställning till brottet. Det har inte varit läge att diskutera vad hon anser med tanke på det som hänt. Hon mår otroligt dåligt, säger hennes advokat Mikael Svegfors.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.