Bild: Mikael Fritzon/TT.
Bild: Mikael Fritzon/TT.

Två små flickor hittades döda

Två små barn, födda under året, har hittats döda i ett hus i Jönköpings län. – Två personer är nu anhållna misstänkta för vållande till annans död, säger åklagaren Frida Noldin.

ANNONS
|

Två personer sitter anhållna sedan i lördags misstänkta för vållande till annans död iJönköpings län. Enligt TT är det barnens föräldrar som sitter anhållna.

Ärendet tilldelades Åklagarkammaren i Jönköpingundermåndagen.

–Vi kan bekräftaatt två små barn har hittats avlidna i en bostad. Två personer anhållits misstänkta för vållande till annans död. Utredningen är fortfarande i ett inledande skede. Med hänsyn till alla inblandade och förundersökningssekretessen kan vi inte berätta mer just nu,säger åklagaren vid Åklagarkammaren i Jönköping.

Är det barnens föräldrar som anhållits?

– Vi vill inte gå ut med sådan detaljerad information i det här läget, svarar Noldin.

Förhör och teknisk analys fortsätter

Utredningen fortsätter nu med förhör av de misstänkta. Dessutom fortsätter dentekniska undersökningen och olika typer avanalyser, enligt uppgift från Åklagarmyndigheten.

ANNONS

Senast, i morgon, tisdag 26 juli ska åklagaren ta ställning till om de misstänkta ska begäras häktade.

Barnen miste livet natten till söndag

Ambulans ska ha kallats till platsen under natten mellan lördagen och söndagen.Hjärt- och lungräddning påbörjades, men deras liv gick inte att rädda.

–Jag företräderkvinnan som sitter anhållen, men i nuläget går viinte ut med hennes inställning till brottet. Det har inte varit läge att diskutera vad hon anser med tanke på det som hänt. Hon mår otroligt dåligt, säger hennes advokatMikael Svegfors.

ANNONS