Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Foto: Stefan Bennhage

Två misstänkta gruppvåldtäkter i natt

På kort tid har tre misstänkta gruppvåldtäkter skett i Kalmar. I tisdags ska en 17-årig flicka blivit offer och sent igår och inatt ska två andra kvinnor ha utsatts. – Förövarna är okända för målsägarna, säger polisens Maya Forstenius till TT om de två senare våldtäkterna.

Den första våldtäkten ska ha skett på kvällen, mellan klockan 21 och 22 på en plats utanför Kalmar, skriver SVT Nyheter. Den andra gruppvåldtäkten skedde mellan klockan 01 och 02 på en plats i tätorten. Hon ska ha utsatts av för henne okända män. 

– Det är inget samband mellan de två anmälda våldtäkterna, säger Gunnar Norgren, polisens inre befäl i Kalmar län till SVT.

Förövarna ska varit okända

Polisen vill inte säga om våldtäkterna skett utomhus.

– Det ska ha varit mer än en gärningsman i båda fallen och förövarna är okända för målsägarna, säger Maya Forstenius, presstalesperson vid polisen i region syd, till TT.

Ett av brotten rubriceras som grov våldtäkt, det andra som våldtäkt.

Drogs in i ett skogsparti

Som Aftonbladet var först med att berätta anmäldes en våldtäkt i en mindre ort i Kalmar län tidigare i veckan. Då ska en 17-årig flicka dragits in i ett skogsparti där en eller flera gärningsmän ska ha förgripit sig på henne. 

– Hon blev våldtagen av en eller eventuellt flera gärningsmän, sedan kan jag inte säga så mycket mer, sa Cecilia Brick som är förundersökningsledare till tidningen.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.