Hovrätten för västra Sverige meddelade på torsdagen dom i målet där en rullstolsburen man misshandlats till döds. Arkivbild.
Hovrätten för västra Sverige meddelade på torsdagen dom i målet där en rullstolsburen man misshandlats till döds. Arkivbild. Bild: Micke Larsson/TT

Två får sänkt straff efter dödsmisshandel

ANNONS
|

Hovrätten ändrar domen och sänker straffet för två av de tre män som i tingsrätten dömdes för mordet på en rullstolsburen man i Göteborg.

Det var i oktober i fjol som mannen misshandlades svårt i en hiss och en dryg vecka senare avled av sina skador.

I augusti dömdes tre män till livstids fängelse för mord i Göteborgs tingsrätt. Domen överklagades och hovrätten för västra Sverige fastställer nu domen för en av männen.

"Hovrätten kommer fram till att utredningen visar att en av männen har utövat våld genom sparkar och stampningar på offrets huvud och att den åtalade mannen har varit likgiltig inför att offret skulle dö", skriver rätten i ett pressmeddelande.

ANNONS

Vad gäller de andra två anser hovrätten inte att bevisningen räcker för att döma dem som gärningsmän. De döms i stället för medhjälp till mord och får 16 års fängelse vardera.

En ledamot i hovrätten var skiljaktig i fråga om rubricering och påföljd.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS