Två döda efter frontalkrock utanför Jönköping

En lastbil och en personbil kolliderade på väg 30 söder om Jönköping under måndagskvällen.
Bägge förarna dog till följd av olyckan.

ANNONS
|

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades om olyckan vid 19.35 på måndagskvällen. Det var en personbil och en lastbil som var inblandade i en frontalkrock på väg 30 i Vaggeryds kommun, söder om Jönköping. Totalt var två personer drabbade.

Vid 23-tiden kunde polisen bekräfta att den ena föraren hade avlidit till följd av händelsen.

– Anhöriga har underrättats, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i Region Öst.

Lastbilschaufför omkom i olyckan

Strax efter midnatt gick polisen ut med att även den andra föraren hade dött i samband med krocken. Bägge de avlidna är män i 55-årsåldern.

– Det är väldigt ovanligt att en lastbilschaufför omkommer i en olycka med en personbil men av någon anledning skedde detta, kanske för att kollisionen blev så kraftig, säger Lars-Göran Nilseryd, till TT.

ANNONS

Fordon i beslag – finns vitten

Båda fordonen har bärgats från platsen och tagits i beslag för teknisk undersökning. Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik samt grovt vållande till annans död.

– Det finns flera vittnesuppgifter och andra bilar som såg händelseförloppet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS