Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Två allvarligt skadade efter skottdrama i Malmö

Tre personer har förts till sjukhus efter skottlossning i en föreningslokal i Malmö under söndagsmorgonen. Två personer har livshotande skador.

Vid 06-tiden på söndagsmorgonen inkom larm om att en skottlossning ägt rum i en föreningslokal i sydöstra Malmö.

– Flera vittnen ringer in till oss om en skottlossing i den här lokalen, säger Anna Göranssson, presstalesperson vid polisen i Region Syd. 

Polis och ambulans kallades till platsen, där de fann tre män skadade. Enligt Göransson är deras skadeläge i nuläget okänt, men samtliga tre män har förts till sjukhus med ambulans. 

Pressjouren vid Skånes universitetssjukhus uppger att två män i 20-årsåldern vårdas för livshotande skador, samt att en pojke i övre tonåren vårdas för lindriga skador.

Sköt mot festdeltagare

Enligt Sydsvenskan ska upp emot 100 personer ha vistats i lokalen under tiden för skottlossningen. Polisen har inga exakta siffror, men uppger att en större mängd personer ska ha varit på platsen.  Vittnen på platsen uppger för tidningen att en okänd man ska ha kommit in i lokalen, som har använts för en fest, och skrikit "Vem slog min bror?". Personen ska sedan ha skjutit mot festdeltagarna. Upprinnelsen till skotten ska ha varit ett bråk mellan en av festdeltagarna och en utomstående person i eller utanför lokalen. En annan utomstående man ska sedan ha kommit in i lokalen med vapnet, enligt vittnesuppgifter.

Tumult utbröt   

Sydsvenskan rapporterar även att tumult bröt ut när de skottskadade fick vård på platsen. Polis ska ha behövt gripa in för att få kontroll över situationen. 

– Jag kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna, men det kan tänkas att då det var mycket människor på platsen som hade upplevt en skottlossning så kan stämningen har varit upprörd, säger Anna Göransson till GP.  

Platsen är nu helt avspärrad för tekniska undersökningar. 

– Vi genomsöker platsen med vapenhund och pratar med eventuella vittnen, säger Anna Göransson.

Under söndagskvällen hade ännu ingen gripits för händelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.