Turkiet ska delta på svensk Nato-övning

Den 5 juni startar Nato-övningen Baltops. Sverige ska vara värd och övningen kommer delvis äga rum på Gotland. 14 Natoländer är inbjudna – däribland Turkiet, skriver Expressen.

ANNONS
|

Marinövningen Baltops, Baltic Operations, hålls i Östersjöområdet varje år. Denna gång genomförs övningen mellan 5 och 16 juni, bland annat på Gotland.

Expressen har varit i kontakt med Natos pressavdelning som meddelar att 14 Natoländer ska delta. En av deltagarna är Turkiet, som har satt käppar i hjulet i både Sveriges och Finlands försök att gå med i försvarsalliansen.

Sveriges värdskap presenterades av John Kirby, Pentagons talesperson, på en presskonferens i torsdags, skriver Expressen.

– Vi är tacksamma för deras möjlighet att leda och vara värd detta år. Det är en stor övning, mycket blir gjort, och jag vet att de ser fram emot den, sa John Kirby.

ANNONS

Försvarsmakten skriver på deras hemsida att Sverige har deltagit i Baltops sedan mitten av 1990-talet. Syftet är säkra stabiliteten kring Östersjön och att förbättra förmågan att utföra gemensamma marina operationer.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS