Tre män döms till fängelse och livstids utvisning för grov våldtäkt mot en kvinna med intellektuell funktionsnedsättning. Arkivbild.
Tre män döms till fängelse och livstids utvisning för grov våldtäkt mot en kvinna med intellektuell funktionsnedsättning. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Trio våldtog funktionsnedsatt kvinna

ANNONS

Tre män döms till fängelse och livstids utvisning för grov våldtäkt mot en kvinna med intellektuell funktionsnedsättning, rapporterar flera medier.

Männen ska vid två tillfällen, i olika konstellationer, ha våldtagit kvinnan i hennes lägenhet på ett boende i Stockholmsområdet.

På grund av funktionsnedsättningen befinner sig kvinnan på ett barns nivå, något som männen enligt rätten utnyttjat.

I samband med spelet "sanning eller konsekvens" ska kvinnan ha fått sexuella bestraffningar – bland annat har en flaska förts upp i henne.

Rättsintygen visar att kvinnan fått skador i underlivet och på kroppen av det våld som användes när hon blev våldtagen, skriver Nerikes Allehanda.

ANNONS

Två av männen, båda 21 år, döms till åtta års fängelse. Den tredje, en 18-åring som tidigare dömts för våldtäkt mot barn, döms till 3,5 års fängelse. Alla tre döms till livstids utvisning.

Samtliga nekar till brott.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS