Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Tre unga män häktade för dubbelmord i Hallonbergen

Kvinnan höggs till döds i sin bostad i Hallonbergen i Stockholm. En man flydde ut från bostaden men gärningsmännen hann ikapp honom och då knivskadades även han så svårt att hans liv inte gick att rädda. På fredagen häktades tre unga män misstänkta för dubbelmordet.

På tisdagsmorgonen larmades polisen till området Hallonbergen utanför Stockholm. Flera personer ska ha trängt sig in i en lägenhet och gått till attack mot en kvinna och en man.

Enligt Aftonbladet ska mannen ha flytt från bostaden genom ett fönster. Då ska han ha larmat polisen och namngivit de misstänkta mördarna. Men gärningsmännen hann ikapp honom och då blev även han knivskuren.

När polisen kom till platsen avlossades minst ett skott mot gärningsmännen för att stoppa den pågående brottsligheten.

Inne i lägenheten hittade polisen kvinnan svårt skadad. Hon dog innan hon hann föras till sjukhus. Och i anslutning till bostaden hittades mannen, även han skadad. Mannen fördes till sjukhus men inte heller hans liv gick att rädda.

LÄS MER: Uppgifter: Offret namngav misstänkt mördare

Tre begärs häktade

Totalt togs fyra personer in till polisen under tisdagen - de anhölls misstänkta för inblandning i dubbelmordet.

– Tre personer är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord och en fjärde person är anhållen skäligen misstänkt för medhjälp till mord, sa då åklagare Olof Calmvik. 

På torsdagen begärdes tre unga män häktade häktade på sannolika skäl misstänkta för dubbelmordet. På fredagen hölls häktningsförhandlingarna.Tingsrätten beslutade att häkta alla tre.

Den fjärde personer har släppts och är helt avskriven från utredningen.
– Det finns dock omständigheter som tyder på att ytterligare en person har varit inblandad i händelsen, säger kammaråklagare Olof Calmvik i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Polisens teori: Offren kan ha mördats för att tystas

LÄS MER: Mördad avslöjade knarkfabrik

Därför mördades paret

Åklagaren och polis har inte velat gå ut med varför paret mördades med en poliskälla har sagt till Aftonbladet att ett av offren blev vittne till ett tidigare mord i området. Det var den 22 januari som en man i 25-årsåldern blev skjuten när han befann sig i ett garage i Hallonbergen.

På vägen till sjukhus blev mannen återigen beskjuten när han åkte i en bil. I det fallet sitter tre män häktade misstänkta för medhjälp till mord. 

Det har också kommit fram uppgifter om att den mördade mannen skulle höras som åtalad under en rättegång rörande ett narkotikabrott, enligt Dagens Nyheter.. Han och en annan man stoppades när de var ute och åkte bil. I bilen hittades både cannabis och en stor haschkaka. Då ska mannen, enligt DN, ha berättat att narkotikan kom från en odling som han drev tillsammans med flera andra personer.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.