Sex minderåriga personer står åtalade nu för bland annat mord på en 22-årig man i Gävle i november i fjol.
Sex minderåriga personer står åtalade nu för bland annat mord på en 22-årig man i Gävle i november i fjol. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Tre tonåringar åtalas för dödsskjutning i Gävle

ANNONS

Tre tonårspojkar åtalas för dödsskjutningen av en 22-årig man i stadsdelen Sätra i Gävle i fjol.

Mordet ägde rum på kvällen den 5 november förra året. Bara minuter efter larmet, strax före klockan 21, hade två av pojkarna gripits av polis. Den tredje pojken greps dagen efter. Två av dem är födda 2006 och en är född 2007.

Pojkarna åtalas för mord, alternativt för medhjälp till mord, alternativt för medhjälp till grovt vållande till annans död.

Ytterligare tre tonårspojkar åtalas i målet. Två av dem åtalas för grovt skyddande av brottsling och den tredje åtalas för underlåtenhet att avslöja mord.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS