Tre 17-åringar döms för bilbränder i Skövde. Arkivbild.
Tre 17-åringar döms för bilbränder i Skövde. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Tre tonåringar döms för bilbränder

ANNONS

Tre 17-åringar åtalades i fjol för att ha eldat upp 30 bilar i Skövde under flera nätter förra våren. Nu döms de tre tonåringarna till ungdomsvård och ungdomstjänst för några av bränderna, rapporterar Skövde Nyheter.

Trion åtalades för sammanlagt nio bränder i bostadsområdet Södra Ryd under april och maj förra året. Närmare 30 fordon och en garagelänga förstördes i bränderna.

Skaraborgs tingsrätt dömer dem mot sitt nekande för bland annat grov skadegörelse och mordbrand. Samtidigt frias de från flera åtalspunkter.

Utöver ungdomsvård och ungdomstjänst ska två av ungdomarna betala knappt en miljon kronor var i skadestånd. Den tredje tonåringen ska betala drygt 500 000 kronor.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS