Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre till sjukhus efter krock

En buss, en lastbil och en personbil kolliderade i närheten av Arlanda på söndagen. Tre personer fördes allvarligt skadade till sjukhus. – Olyckan ska ha startat med att bussföraren körde in i lastbilen bakifrån, säger polisens Albin Näverberg.

Polisen larmades om krocken som inträffade vid Arlandaleden i riktning mot E4:an vid 13-tiden på söndagen. Till en början ska det bara ha varit en lastbil och en buss inblandade i olyckan, men en stund senare meddelade polisen att även en bilist är inblandad.

– Så här långt vet vi att två personer har skadats allvarligt i den här krocken och en person är lindrigt skadad, säger Stockholmspolisens pressinformatör, Albin Näverberg.

Busschauffören satt fastklämd och behövde klippas loss ur fordonet.

Stopp i trafiken

Ambulanshelikopter transporterade de olycksdrabbade till sjukhus för vård. Tre personer fördes till sjukhus, två av dem allvarligt skadade. Räddningstjänsten lämnade platsen strax efter halv tre.

Körde in i lastbilen bakifrån

Något senare under söndagen kan polisen meddela att man misstänker att olyckan ska ha startat med att bussföraren körde in i lastbilen bakifrån.

– Polisen utreder nu misstankar om vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada, säger Näverberg.

Olyckan inträffade i södergående färdriktning, strax före påfarten mot E4. Trafiken var ett tag avstängd i båda riktningar. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.