Europols högkvarter i Haag, Nederländerna.
Europols högkvarter i Haag, Nederländerna. Bild: Mike Corder/AP/TT

Tre svenskar på Europols "most wanted"-lista

Tre svenskar återfinns på det europeiska polissamarbetet Europols lista över Europas mest eftersökta personer, den så kallade "most wanted"-listan, för 2023.

ANNONS

Den årliga Europol-kampanjen "most wanted", där nästan alla EU-länder deltar, inleds i november och syftar till att få allmänhetens hjälp att hitta efterlysta brottslingar.

Kampanjen består av ett utskick med bilder på efterlysta personer. På den uppdaterade listan för 2023 finns ett 60-tal personer från olika länder, däribland tre svenskar.

Det rör sig om två män, 27 och 33 år gamla, samt en 31-årig kvinna. Alla tre är efterlysta av Sverige för narkotikaverksamhet, varav 33-åringen klassas som "farlig" av Europol.

Mannen misstänks vara en av Sveriges största kokaingrossister. Han ska ha gripits i Bulgarien våren 2022 men ska senare samma år ha mutat sig fri, har Expressen rapporterat.

ANNONS

"Samarbete mellan EU-länder och mellan EU-medborgare är avgörande i jakten på efterlysta brottslingar. Dessa brottslingar flyr från land till land och försöker undgå brottsbekämpande myndigheter. Genom att snabbt gå igenom vår lista kan du hjälpa oss att rädda potentiella framtida offer", säger Europolchefen Catherine De Bolle i en kommentar på Europols hemsida.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS