Försvarsmakten har följt ett antal ryska landstigningsfartyg i Östersjön. Arkivbild.
Försvarsmakten har följt ett antal ryska landstigningsfartyg i Östersjön. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Tre ryska fartyg har ankrat i Kattegatt

ANNONS

Tre av de sex ryska landstigningsfartygen som på tisdagen lämnade Östersjön har ankrat i Kattegatt, uppger Försvarsmakten. Ankringen kan bero på rådande väderlek, med grov sjö och hård vind.

– Vi fortsätter att följa dem. Vi har ett bra samarbete med våra grannländer och andra partner, säger Therese Fagerstedt, pressekreterare vid Försvarsmakten.

I förra veckan förde Moskva in ett antal ryska landstigningsfartyg i Östersjön. Därmed fanns totalt sex sådana fartyg i området, fler än normalt enligt försvaret. På tisdagen uppgav Försvarsmakten att samtliga sex hade lämnat Östersjöområdet.

De tre fartyg på onsdagen ankrade i Kattegatt tillhör ryska Nordflottan.

SMHI har utfärdat en varning för kulingvind på Kattegatt från onsdagskvällen. Natten mot torsdagen väntas vinden avta något

ANNONS

Beredskapsanpassningen med förstärkningar på bland annat Gotland påverkas inte av att fartygen lämnat Östersjön, enligt Försvarsmakten.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS