Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tre inbrott på en timme

Tidigt på onsdagsmorgonen vaknade en kvinna av att en man tagit sig in i hennes hem via balkongen. Det var det första av en serie brott i Essunga-området.

Eventuellt kan brotten kopplas till samma gärningsmän.

Klockan 06.17 kom det första larmet, från Annestorp i Barne-Asaka.

En kvinna vaknade av att en främmande man plötsligt befann sig i hennes sovrum. Han hade tagit sig in via balkongdörren, som var olåst. Mannen skrämdes iväg och försvann i en grön bil. En plånbok hittades senare utanför, men det är fortfarande oklart om mannen fick med sig något.

Nästa larm registrerades 06.22 från Kaprifolvägen i Essunga, där det upptäcktes inbrott i två garage. En ruta var krossad och det fanns blodspår på platsen. En bakdörr på en bil var uppbruten, men även här är det oklart om tjuvarna fick med sig något.

Klockan 06.40 larmades SOS till länsväg 186 mellan Essunga och Nossebro, där en grön personbil hittats liggande på taket. Det är oklart vad som hänt och om någon är skadad, men bilen är anmäld stulen. Polisen misstänker att det kan vara samma bil som tjuven som var inne i kvinnans sovrum försvann med.

Klockan 07.34 var det dags för larm om nästa inbrott, som dock ska ha skett cirka en timme tidigare - det vill säga i samma tidsrymd som de tidigare larmen från Essunga. Den här gången var det en familj i Bäreberg Station som fått påhälsning av två tjuvar. Medan familjen sov stal förövarna bilen och lämnade platsen. Tjuvarna ska ha kommit dit med en silverfärgad bil. Än har ingen gripits för de många inbrotten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.