Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tre personer häktades i dag i Västerås, misstänkta för att ha stängt in och misshandlat en kvinna i en lägenhet i Surahammar. Arkivbild.

Tre häktade – höll kvinna fången

I tre dagar hölls en kvinna i 30-årsåldern fången i en lägenhet där hon misshandlades svårt. Nu har tre personer, två kvinnor och en man, häktats för bland annat olaga frihetsberövande.

Kvinnan lyckades till slut fly från lägenheten i Surahammar, knackade på hos en bekant i området och blev senare körd till sjukhus. Hennes skador är inte livshotande.

De misstänkta greps tidigare i veckan för brotten, som begicks förra helgen, den 15–18 februari. De häktades alla tre på lördagen av Västmanlands tingsrätt för grov misshandel och olaga frihetsberövande. Kvinnorna, som är i 35-årsåldern, är dessutom misstänkta för olaga tvång.

De tre "nekar till allt" enligt åklagare Carl-Johan Norström, som i övrigt inte vill kommentera utredningen eftersom den befinner sig i ett "känsligt skede", uppger Karin Rosander, kommunikationsdirektör på Åklagarmyndigheten, för TT.

Norström har tidigare uppgivit för SVT Nyheter att man inte misstänker att några fler personer för inblandning i misshandeln.

Åtal ska väckas senast den 8 mars.