Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tre personer häktades i dag i Västerås, misstänkta för att ha stängt in och misshandlat en kvinna i en lägenhet i Surahammar. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tre häktade – höll kvinna fången

I tre dagar hölls en kvinna i 30-årsåldern fången i en lägenhet där hon misshandlades svårt. Nu har tre personer, två kvinnor och en man, häktats för bland annat olaga frihetsberövande.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Kvinnan lyckades till slut fly från lägenheten i Surahammar, knackade på hos en bekant i området och blev senare körd till sjukhus. Hennes skador är inte livshotande.

De misstänkta greps tidigare i veckan för brotten, som begicks förra helgen, den 15–18 februari. De häktades alla tre på lördagen av Västmanlands tingsrätt för grov misshandel och olaga frihetsberövande. Kvinnorna, som är i 35-årsåldern, är dessutom misstänkta för olaga tvång.

De tre "nekar till allt" enligt åklagare Carl-Johan Norström, som i övrigt inte vill kommentera utredningen eftersom den befinner sig i ett "känsligt skede", uppger Karin Rosander, kommunikationsdirektör på Åklagarmyndigheten, för TT.

Norström har tidigare uppgivit för SVT Nyheter att man inte misstänker att några fler personer för inblandning i misshandeln.

Åtal ska väckas senast den 8 mars.