Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre häktade för morden i Hallonbergen

Tre män har häktats på sannolika skäl misstänkta för morden i Hallonbergen. Samtliga nekar till brott.

Hur bevisningen ser ut vill Olof Calmvik inte gå in på och samtliga tre häktningsförhandlingarna i Solna tingsrätt skedde bakom stängda dörrar. Tingsrätten fattade också beslut om yppandeförbud vilket gör det straffbart att avslöja vad som sagts bakom dörrarna.

Olof Calmvik vill heller inte kommentera vilka motiv som ligger bakom dubbelmordet i Hallonbergen i tisdags som de tre männen är misstänkta för.

- Vi jobbar brett för att utreda eventuella motiv, säger han.

Den mördade mannen var själv åtalad för att ha odlat cannabis och har uppgett att han blivit hotad när han ville hoppa av odlingen. Det var dagen innan han skulle upp i rätten som han och kvinnan mördades.

De tre männen som nu häktats greps med ett par minuters mellanrum. Samtidigt greps också en fjärde ung person som nu är släppt och inte längre aktuell i utredningen.

Var obekymrade

Under häktningsförhandlingarna i Solna tingsrätt uppträdde två av de tre männen lugnt och obekymrat. Den tredje hälsade rätten med ett leende och gestikulerade vid flera gånger mot vännerna i salen. Domstolen beslutade att mannen ska genomgå en sinnesundersökning. Alla tre männen bestrider häktningen och nekar till morden.

Åtal ska vara väckt senast den 23 mars men rådmannen Martin Weyler tror att en eventuell dom dröjer.

- Gissningsvis kommer den tiden skjutas fram. Det här tar lång tid att utreda, jag tror inte att åtal kommer före sommaren, säger han.

Två av männen är helt ostraffade. Den tredje befanns skyldig för snatteri 2013 men åtalades inte. Att tre unga, i princip ostraffade, män misstänks för mord är ovanligt, enligt Martin Weyler.

- Jag har inte varit med om det tidigare. Det är relativt ovanligt, säger han.

Fjärde på fri fot

De tre männen som häktats kommer allihop från norra Stockholm. Två av dem är i 20-årsåldern och den tredje ett par år yngre.

En fjärde person söks av polisen, enligt Olof Calmvik.

- Det finns anledning att tro att det finns ytterligare en person inblandad, säger han.