Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Tre anhållna misstänkta för dubbelmord

Tre personer har anhållits misstänkta för inblandning i dubbelmordet i Rinkeby i början av december. Med dragna vapen ska polisen ha genomfört ett tillslag mot tre personer mitt i centrala Stockholm, skriver Aftonbladet.

I början av december sköts två personer inne på ett kafé i Rinkeby.

– Det är två personer som har avlidit på platsen, sa Tove Hägg, informatör vid polisen i Stockholm i samband med händelsen.

Offren var bröder och de ska ha jagats in i ett diskrum på kaféet där de sedan sköts med flera skott.

LÄS MER: Mördarnas flyktbil kan ha hittats

Flydde i bil

Efter skottlossningen sågs gärningsmännen lämna platsen i en bil. Dagen efter ska en bil ha beslagtagits vid Bredbyplan i Rinkeby.
– Vi beslagtog en bil vid Bredbyplan klockan 05.36 under lördagsmorgonen. Vi kommenterar aldrig vad som ingår i en mordutredning eller inte. Det jag kan säga är att vi har beslagtagit en bil, sa då Towe Hägg. 

Nu har tre personer anhållits misstänkta för inblandning i dubbelmordet. De är misstänkta för mord, alternativt medhjälp till mord. Enligt polisen ska de ha varit anhållna i sin frånvaro.
– De anhölls i sin frånvaro tidigare under dagen av åklagaren och greps under eftermiddagen. Det handlar om tre män som är födda under sent 90-tal, säger kriminalkommissarie Mikael Wessling som leder polisens utredning efter dubbelmordet.  

Vad är det som har lett fram till att de här männen misstänks?
– Det är ett omfattande utredningsarbete med flera 100 förhör, analyserar och genomgång av teknisk bevisning som har gett oss en bild som gör att vi anser att de är misstänkta för det här brottet, säger Mikael Wessling.

LÄS MER: Pappan om sorgen efter sönernas död

"Såg ut som FBI"

Enligt polisen ska gripandena ha varit odramatiska och skedde i samband med en husrannsakan vid Hötorget i centrala Stockholm. Enligt Aftonbladet ska poliserna haft dragna vapen.
– Killarna försökte springa åt olika håll, men poliserna var överallt. De skrek ”stanna, stanna”. Det såg ut som FBI, säger ett vittne till tidningen.

Under eftermiddagen kommer det att hålla inledande förhör med männen.

LÄS MER: Bröder sköts ihjäl i diskrum på kafé

Fler misstänkta

Nu fortsätter polisens intensiva arbete.
– Utredningen angående dubbelmordet i Rinkeby är nu inne i ett känsligt läge och vi är mycket angelägna om att få fortsatta tips som kan föra utredningen framåt, säger Christoffer Wedelin, polisen i region Stockholm i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare sitter tre personer häktade misstänkta för grovt vapenbrott. Utredningen har visat att det finns samband mellan de olika skjutningarna och att det finns gott om vapen i miljön. 

Efter händelsen har polisen förstärkt bevakningen i området - dels för att samla in vittnesuppgifter och dels för att öka tryggheten.

GP har tidigare skrivit om att dubbelmordet kan ha varit en hämnd för en explosion i en lägenhet i Solna veckan innan. En granat kastades då in i en lägenhet där en av de ledande figurerna i ett lokalt gäng ska vara skriven. Men det har också förekommit uppgifter om att ett mindre trafikbråk kan ha varit orsaken. Enligt SVT hade bröderna hamnat i bråk med någon efter att brödernas bil blivit påkörd bakifrån inne i Kista galleria.

- Vi utesluter ingenting just nu utan tittar på alla alternativ, har Mats Eriksson presstalesperson vid Stockholmspolisen tidigare berättat.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.