Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Businessklass kostade 25 000 kronor per person. Arkivbild.

Transport: Anledning till självkritik

Tolv ledande företrädare för fackförbundet Transport flög business class när de reste till en internationell kongress i Singapore. Notan för kongressen gick på 600 000 kronor, skriver Aftonbladet. Flera av förbundets medlemmar är arga över att det blev så dyrt.

- Vi måste vara självkritiska, säger förbundskassören Anna Ryding till TT.

- Vi har följt det resereglemente som vi har. Sedan behöver det kanske omarbetas och det håller vi ju på med.

Att resa business class till Singapore kostade 25 000 per person, enligt Aftonbladet. Är en flygresa längre än fem timmar tillåter Transports regelverk business class. Syftet är att företrädarna ska komma fram fräscha och utvilade under långa tjänsteresor.

Men vid den aktuella kongressen inledde flera av deltagarna resan med semester. Transports ordförande Tommy Wreeth var själv en av dem som började med att semestra. Även Anna Ryding inledde kongressen med några semesterdagar.

- Det är bokat enligt reglementet, då finns inte det här reglerat om man åker en, två eller tre dagar innan, säger Tommy Wreeth till tidningen.

Hotellet var femstjärnigt och kostade 2 200 kronor per person och natt. Tommy Wreeth säger till Aftonbladet att han inte kontrollerat vad hotellet kostade i förväg.

På förbundets Facebooksida är många Transportmedlemmar mycket kritiska över kostnaderna för kongressen.

Transport håller på att se över sin resepolicy. Ett förslag till en uppdaterad policy ska läggas fram före årsskiftet.