Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Snön fortsätter att falla i stora delar av landet samtidigt som många är ute på vägarna. Arkivbild.

Trafikverket: "Stressa inte och håll avstånd"

Det blir trångt på vägarna när sportlovsfirare löser av varandra i de svenska fjällen. Dessutom ska trötta vasaloppsförare ta sig hem från Dalarna.

Första helgen i mars är det alltid trafiktätt på vägarna kring Mora och Sälen då Vasaloppsentusiaster ska trassla sig hem. Är du på väg till eller från Jämtlandsfjällen, Dalafjällen eller Härjedalen är Trafikverket råd att välja en annan väg för att minska bilköerna kring Mora.

- Det handlar om att planera sin resa i god tid. Man får räkna med att det kan ta längre tid än vad man har räknat med när trafiken och vädret är som det är, säger Mona Huovinen, presskommunikatör vid Trafikverket.

Hon understryker vikten av att anpassa hastigheten efter vädret när det snöar. Och snö är just vad vädergudarna fortsätter att bjuda på. I stora delar av Norrland, Dalarna och områden ner mot Örebro, Värmland och Västerås faller snö under söndagen. Temperaturerna väntas ligga på ett par minusgrader i söder och cirka tio minusgrader i norr.

Även polisen i Jämtlands län varnar för ett intensivt trafikdygn och lämnar några tips för att undvika olyckor.

"Håll avstånden och sänk hastigheten. Tänk på att det är viktigare att komma fram än att det ska gå fort till eller från fjällen", säger yttre befäl Annie Åkerlund, enligt polisens hemsida.