Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En man har fällts för att ha slagit sönder en bil med en skiftnyckel. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Trafikbråk urartade – man slog sönder bil

Ett trafikbråk utanför Arvidsjaur spårade helt ur. Det slutade med att en man i 30-årsåldern förföljde ett par i en annan bil i 13 mil innan han slog sönder deras bil med en skiftnyckel. Nu har mannen fällts, rapporterar flera medier.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Händelsen inträffade hösten 2015 när mannen skulle göra en omkörning samtidigt som bilen framför också svängde ut för en omkörning. Han väjde då ner i diket och hans bil fick en skada. Han körde efter den andra bilen till en bensinstation i Arvidsjaur och krävde ersättning för skadan, men nekades.

Han följde då efter paret i den andra bilen i omkring 13 mil innan de stannade vid en bensinstation i Norsjö. Där blev det bråk och mannen slog sönder parets bil med en skiftnyckel. Mannen i paret fick även ta emot ett slag.

Nyligen dömdes mannen för skadegörelse och misshandel till skyddstillsyn och 100 timmars samhällstjänst. Han ska betala drygt 37 000 kronor för att ersätta skadorna på bilen. Mannen fälls även för rattfylleri och våld mot tjänsteman som inträffade vid ett annat tillfälle.