Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

En skjutning vid ett gymnasium i Huddinge, söder om Stockholm. Gärningsmännen flydde i blå Volvo, enligt uppgifter till Aftonbladet. Bild: TT, Google Maps
En skjutning vid ett gymnasium i Huddinge, söder om Stockholm. Gärningsmännen flydde i blå Volvo, enligt uppgifter till Aftonbladet. Bild: TT, Google Maps

Tonåring skadad efter skjutning vid gymnasium

En yngre person hittades med skottskador i benet vid ett gymnasium i Huddinge utanför Stockholm under fredagseftermiddagen. Gärningsmännen ska ha lämnat brottsplatsen i en blå Volvo, rapporterar Aftonbladet. Under kvällen meddelade polisen att en person har gripits.

En skjutning inträffade i närheten av en gymnasieskola i Huddinge utanför Stockholm, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om. En tonåring ska ha träffats i benet. Larmet kom in till polisen vid 14-tiden på fredagseftermiddagen.

Enligt Aftonbladet ska det inträffade vara rubricerat som synnerligen grov misshandel. Polisen inledde snabbt en stor insats i Huddinge. Aftonbladet uppger att cirka fem maskerade gärningsmän ska ha synts i närheten i samband med skjutningen innan de, enligt vittnen, flytt platsen i en blå Volvo.

– Det har skett någon form av skottlossning, insatsen pågår för fullt. Det är oklart var, men det pågår en insats i ett parkeringsgarage vid Huddinge centrum, säger kommunpolis Anna Schelin till Mitt i Stockholm.

Till sjukhus i helikopter

Polisen bekräftar på sin hemsida att vittnen i Huddinge centrum ska ha hört smällar som uppfattats som skott, samtidigt som personer sprungit från platsen.

– Det kom en bil som stannade och så hoppade det ut en kille som sköt mot en kille som kom ut från gymnasiet, säger ett vittne till Aftonbladet.

– Man blir alldeles svimfärdig över att något sånt här kan hända. Först trodde jag att det var på låtsas, på skoj. Men när jag såg att han började springa fattade jag att det var på riktigt, säger ett annat vittne till tidningen.

Polisen bekräftar också att en ung man påträffats med en skottskada i benet efter att ha tagit sig till gymnasieskolan i fråga.

"Han är förd till sjukhus i ambulanshelikopter", skriver polisen på sin hemsida. Enligt polisen ska tillståndet för den skadade vara stabilt.

"Väldigt obehagligt"

Polisen i Stockholm bekräftar att ett stort antal patruller är på plats efter händelsen. Polisens ledningscentral i Stockholm vill inte lämna fler uppgifter än de som uppges på hemsidan i nuläget.

Aftonbladet har talat med flera vittnen knutna till skolan.

– Vi hade lektion som vanligt när vi plötsligt hörde skottlossning här utanför. Det är väldigt obehagligt, säger bland annat en anställd på skolan till tidningen.

Då den skottskadade själv tog sig från platsen och sökte hjälp var det inledningsvis oklart var exakt skjutningen ägt rum. Men polisen meddelade under fredagseftermiddagen att en trolig brottsplats är säkrad och att tekniker nu jobbar på platsen.

Polisen i Stockholm uppger också på sin hemsida att förhör har kunnat hållas med den skadade personen. Ingen person har gripits.

Senare under kvällen meddelade polisen att en person har gripits. Ytterligare två personer ska ha hämtats in till förhör och flera husrannsakningar har gjorts. Utredningen kommer fortsätta under kvällen och natten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.