En tonåring åtalas för mordet på en man i 25-årsåldern som begicks i Brunnsbacken i Eskilstuna den 23 maj.
En tonåring åtalas för mordet på en man i 25-årsåldern som begicks i Brunnsbacken i Eskilstuna den 23 maj. Bild: Per Karlsson / TT

Tonåring åtalas för dödsskjutning i Eskilstuna

ANNONS
|

En 18-årig man åtalas för att ha skjutit ihjäl en man i 25-årsåldern i Eskilstuna i slutet av maj i år, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.

Dödsskjutningen ägde rum den 23 maj i området Brunnsbacken. Flera personer, däribland ett barn, blev vittnen till händelsen som i åtalet beskrivs som en ren avrättning. Gärningsmannen ska ha skjutit offret på nära håll med minst nio skott mot huvudet och kroppen när mannen låg på marken.

Den man som nu åtalas greps dagen efter mordet. Han var vid tiden för brottet 17 år.

I närheten av brottsplatsen hittade polisen mordvapnet och kläder i en plastpåse, där den misstänktes dna fanns, skriver Eskilstuna-Kuriren.

ANNONS

Mannen har i förhör nekat till brott.

– Han förnekar bestämt att han har gjort det här, och menar att han befunnit sig på en annan plats. Mer än så vill jag inte säga i dagsläget. Detaljerna kommer att läggas fram i domstolen, säger advokat Per Branting till SVT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS