Ett par föräldrar åtalas för att ha låtit sin tioårige son köra traktor. Arkivbild.
Ett par föräldrar åtalas för att ha låtit sin tioårige son köra traktor. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Tioåring fick köra traktor – föräldrar åtalas

En tioårig pojke körde under ett års tid traktor på en grusväg, i skogen och på åkrar. Nu åtalas föräldrarna för tillåtande av olovlig körning, rapporterar tidningen ATL som tagit del av åtalet.

ANNONS
|

Vägen som pojken kört på trafikeras av boende, byggfirmor och hästägare. Enligt vittnen ska han ha kört förbi både barn och ryttare i snabb hastighet.

Mamman och pappan har erkänt att de låtit sonen köra traktor på grusvägen och åkrarna samt inne i skogen, men nekar till brott. Föräldrarna menar att de läst Transportstyrelsens regler och fått uppfattningen att det var okej att sonen körde traktor för att kunna ta sig kortare sträckor mellan familjens ägor, skriver Sala Allehanda.

Föräldrarna framhåller också att sonen har en god förmåga att köra traktor:

”Han är otroligt duktig för att vara i hans ålder", säger pappan i förhör.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS