Tidigare mord bakom dubbelmordet i Stockholm

Två män mördades brutalt i ett diskrum på ett kafé i fredags. Nu kopplas dubbelmordet i Rinkeby till flera tidigare mord, uppger Aftonbladet. Dessutom tros ett väpnat rån finnas i centrum för utredningen.

ANNONS
|

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska ett mord i Bromsten och ett mord vid Brommaplan i Stockholmsområdet kunna kopplas till det brutala dubbelmordet i Rinkeby i förra veckan.

En 19-årig man sköts i ryggen i Bromsten under sommaren 2015 och bara ett dygn senare dödades en 16-årig pojke vid Brommaplan, med ett skott i huvudet. Nu erfar Aftonbladet att brotten – som tidigare kopplats till ett väpnat rån mot ett växlingskontor – kan ha samband med det brutala dubbelmord som skedde i Rinkeby under den gångna helgen.

Dubbelmord på kafé i fredags

Strax före klockan 22 på fredagskvällen som polisen larmades om en skottlossningen i Rinkeby i Stockholm där två personer mördades brutalt inne i ett diskrum på ett kafé.

ANNONS

– Det är två personer som har avlidit på platsen, sa Tove Hägg, informatör vid polisen i Stockholm under fredagskvällen.

Personerna är, enligt Expressen, bröder och det ska även ha förekommit automatvapen i samband med skjutningen. Därefter ska gärningsmännen ha lämnat platsen i en bil.

Kaotiskt efter morden

Polisen uppgav att det blev väldigt stökigt på mordplatsen efter morden och bland annat ska olika föremål, bland annat stenar ha kastats mot polisens personal på platsen.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska orsaken till dubbelmordet kunna kopplas till att de som misstänks för de två morden förra sommaren ska ha blivit bannlysta från Rinkeby, blivit så kallade "persona non grata". De två bröder som mördades i helgen ska ha varit drivande i den bannlysningen under förra året, men det är uppgifter polisen inte vill kommentera.

ANNONS