Stig Malm blev 79 år.
Stig Malm blev 79 år. Bild: FREDRIK PERSSON / TT

Tidigare LO-ordföranden Stig Malm har avlidit

Den tidigare LO-ordföranden Stig Malm har avlidit, uppger Aftonbladet. Han blev 79 år.
– Han gick bort sent i fredags kväll i sviterna av covid-19, säger dottern Helene Zimmerman till tidningen.

ANNONS
|

Stig Malm föddes 1942 i Sundbyberg utanför Stockholm och var utbildad instrumentmakare. Efter att ha engagerat sig fackligt i dåvarande Metallindustriarbetareförbundet blev han ordförande för LO mellan 1983—1993.

Malm var känd för sin frispråkighet och myntade flera uttryck — inte utan kontrovers. Unga börsmäklare kallades "finansvalpar", det socialdemokratiska kvinnoförbundet för "fittstimmet" och socialdemokratiska riksdagsledamöter för "skållade råttor".

Han avgick som ordförande för LO när det uppdagades att han beviljat en hög fallskärm till byggbolaget BPA:s dåvarande vd. Senare blev han kommunpolitiker i Solna och syntes ofta i tv och radio, bland annat i SVT-programmet På Spåret.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS