Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man som dömdes till tolv års fängelse för att ha planerat ett attentat flyttas från säkerhetsavdelningen på Hall till en normalavdelning. Arkivbild.

Terrorist flyttas från säkerhetsavdelningen

En 37-åring som dömdes till tolv års fängelse för att ha planerat ett attentat mot Jyllands-Posten får nu lämna säkerhetsavdelningen på Hall, skriver Svenska Dagbladet.

Mannen är en av fyra personer från Stockholm som dömdes för terrorplanerna år 2012. Han har tidigare beskrivits som en problemfånge, men uppvisar nu en "positiv attityd", enligt ett yttrande från Hall. Bland annat efter att han har deltagit i Kriminalvårdens sysselsättningsprogram.

Kriminalvården har beslutat att mannen ska flyttas till en normalavdelning men att han fortsatt ska vara placerad på något av de tre fängelserna med högst säkerhet.

De fyra männen greps i december 2010 efter att Säpo hade avlyssnat dem. I samarbete med dansk polis greps de innan de kunde göra verklighet av planerna att utföra ett terrorattentat mot Jyllands-Postens redaktion i Köpenhamn på grund av tidningens publicering av satirteckningar av profeten Muhammed fem år tidigare.