Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisen har spärrat av två platser i Malmö sedan en taxichaufför blivit skjuten.

Taxichaufför skottskadad i Malmö

En taxichaufför har blivit skjuten i sin bil i stadsdelen Rosengård i Malmö. Polisen jagar minst en beväpnad gärningsman men har inte gripit någon. Runt en timme senare kom larm om ytterligare en skottlossning i staden.

Klockan 21.31 på lördagen blev en polispatrull stoppad av en taxichaufför på Västra Kattarpsvägen.

- Taxichauffören har en misstänkt skottskada och han har enligt egen utsago blivit skjuten inne i bilen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens region Syd.

Den skadade mannen kördes i polisbilen till sjukhus. Några närmare uppgifter om hans tillstånd har inte polisen. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Polisen spärrade av två platser i Rosengård, där taxibilen påträffades på Västa Kattarpsgatan och vid Cronmans väg en bit därifrån, där skottlossningen ska ha ägt rum.

- Vi har ingen gripen eller frihetsberövad. Vi arbetar i området med kriminaltekniker, informationsinhämtning och genomför förhör, säger Rickard Lundqvist.

En timme senare, vid 22.33, larmades polisen om att höga smällar hörts i stadsdelen Gröndal. Efter lite sökande upptäcktes misstänkta skotthål i en vägg på en byggnad på Södertorpsvägen. Ingen skadad person hittades.

TT: Ser ni något samband mellan händelserna?

- Inte i nuläget. Vi undersöker alla eventualiteter men det finns inget konkret som tyder på samband mellan den första händelsen och den andra, säger Rickard Lundqvist.

- Det är bostäder på platsen, och vi undersöker om det finns en hotbild mot personerna som bor på platsen.