Tandläkaren är verksam i Östergötland men har också arbetat på en klinik i Västmanland. Arkivbild.
Tandläkaren är verksam i Östergötland men har också arbetat på en klinik i Västmanland. Arkivbild. Bild: Tore Meek/NTB/TT

Tandläkare ryckte nio tänder utan undersökning

ANNONS
|

En ung tandläkare i Östergötland blir av med legitimationen efter att ha ansetts vara "grovt oskicklig" av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN). Nämnden bedömer också att han har stora kunskapsbrister.

Enligt P4 Västmanland drog tandläkaren ut nio tänder på en patient i Västerås utan att att ha undersökt ordentligt med röntgen. Samma patient ska också ha fått en kraftig överdos bedövningsmedel.

I ett annat fall skippade tandläkaren bedövning helt. Då utförde han en rotfyllning på friska tänder, helt utan bedövning. Tandläkaren bedömde att patienten hade pulpit, vilket HSAN ifrågasätter sanningshalten i då en rotfyllning av tänder med pulpit är så smärtsamt att det är nära omöjligt att genomföra utan kraftigt anestesi.

ANNONS

Själv säger tandläkaren att hans patienter varit tacksamma för omsorgsfull vård.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS