Tågstopp under flera timmar i julaftonstrafiken

Det blev stopp på sträckan i järnvägstrafiken mellan Göteborg och Malmö under julaftons förmiddag. Orsaken var ett elfel och det dröjde till strax innan klockan 16 innan felet var åtgärdat.
– Trafiken rullar på som det ska, säger Bengt Olsson, Trafikverkets presschef, till SVT.

ANNONS
|

Ett elfel stoppade resenärer som skulle åka mellan Göteborg och Malmö under julafton. Felet uppstod mellan Varberg och Hamra.

– Felhjälpare ska vara på plats från 10.20, sade Jane Warik, störningskoordinator vid Västtrafik.

Hundratals resenärer påverkades

Stoppet påverkade endast enstaka avgångar för Västtrafik, men det gällde att ha koll på vilka stationer som påverkas. Enligt SJ var det upp emot 800 av deras resenärer som påverkades av stoppet. Här är stationerna som kunde påverkas av stoppet enligt Trafikverket:

Varberg, Göteborg C, Liseberg, Mölndal, Kållered, Lindome, Anneberg, Hede, Kungsbacka, Åsa, Falkenberg, Halmstad C, Laholm, Båstad, Ängelholm, Malmö C, Triangeln, Hyllie.

Prognosen för elfelet var oklar under förmiddagen, men var strax innan klockan 16.00 uppklarat.

ANNONS

Bärande ledning som föll

Det var en bärande ledning som föll på spåret. Medan felet åtgärdades kör ersättningsbussar mellan Varberg och Halmstad i båda riktningar.

De tåg som kört fast vände och körde tillbaka med resenärer.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS