Holmfors i Norrbotten.
Holmfors i Norrbotten.

Tåg krockade med traktor

Tåget krockade med en traktor utanför Boden under söndagskvällen, enligt polisen. Sent på söndagskvällen framkom det att mannen har avlidit till följd av sina skador, rapporterar NSD.

ANNONS
|

Det var vid 19:30-tiden på söndagskvällen som larmet kom in om att ett tåg krockat med en traktor. Ett godståg spårade ur i samband med olyckan som inträffadei Holmfors, strax norr om Boden.

"Kaos på platsen"

All tågtrafik mellan Boden och Murjek är inställd tills vidare, enligtTrafikverket. Det finns ingen prognos för när den kan komma i gång igen. Ersättningsbussar har satts in för passagerare på två tåg som kommer norrifrån.

– Det är kaos på platsen så vi har vår enda patrull i området kvar på platsen, sägerJohan Aittamaa, befäl vid Norrbottenspolisens regionledningscentral, vid 21:45-tiden.

Man avled efter skador

Räddningstjäns, ambulans och polis fanns närvarande vid olycksplatsen.

ANNONS

– Den här olyckan har inträffat vid en obevakad järnvägsövergång. En person är skadad, bekräftarJohan Aittamaa, befäl vid Norrbottenspolisens regionledningscentral.

Har den skadade förts till sjukhus?

– Det har vi inga uppgifter om just nu. Vi på polisen och räddningstjänsten är fortfarande kvar på platsen och jobbar, säger Aittamaa vid 20:30-tiden.

På söndagskvällen bekräftades det att en man hade avlidit till följd av sina skador, rapporterar NSD.

ANNONS