Malmös kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Arkivbild.
Malmös kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Arkivbild.

Tätare samarbete mot kriminalitet i Malmö

Malmö stad ska satsa 50 miljoner kronor på en tryggare och renare stadsmiljö och fler insatser för barn och unga. Samtidigt omformas samarbetet med polisen.

ANNONS
|

Målet är att få en bättre uthållighet och högre tempo i de insatser som görs mot kriminalitet. Det handlar både om långsiktigt arbete och insatser mot befintlig kriminalitet.

- Vi har i uppgift att säkerställa att man inte lockas in i kriminalitet, att strypa tillförseln av nya ungdomar som går in i ett kriminellt beteende. Och så handlar en del av samarbetet om att vara behjälpliga i polisens insatser här och nu för att förhindra kriminaliteten som vi ser i staden i dag, säger Malmös kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

ANNONS

Den nya överenskommelsen mellan kommunen och polisen innebär att en gemensam styrgrupp bildas för att kunna göra gemensamma analyser och bedömningar av vad som behöver göras.

- Allt det vi diskuterar i olika frågor kommer att gå ner och bli aktivitetsplaner hos polisen lokalt, synkroniserat med Malmö stad, säger Malmös polismästare Stefan Sintéus.

De 50 miljoner kronorna ska bland användas till bättre belysning, bättre övervakningskameror och nya städpatruller, men också satsningar på barn och unga. Dessutom förstärker kommunen arbetet som riktas mot unga i riskzonen för att dras in i kriminalitet med 10 miljoner kronor.

TT

ANNONS