Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Sveriges Radios sajt blockerad i Ryssland

Sveriges Radios sajt har blockerats i Ryssland, rapporterar Ekot. Vd Cilla Benkö menar att de är en ”måltavla” för den här typen av aktioner.
– Det är ganska väntat tänker jag, säger hon.

ANNONS
|

Under tisdagen har Sveriges Radios sajt blockerats i Ryssland. Även appen ska ha påverkats rapporterar Ekot. Vd Cilla Benkö säger i ett inslag att det inte är första gången det händer.

– Vi, likt många andra företag finns med på en lista som innebär att internetoperatörerna i Ryssland ska blockera oss. Sveriges Radio har varit med om det här tidigare och nu har det hänt igen. Vi har fått väldigt tydliga indikationer på att vår sajt är blockerad i Ryssland.

Enligt Ekot verkar det som att det i nuläget endast är Sveriges Radio bland de stora svenska medierna som har påverkats den här gången.

ANNONS

– Vi har en bra oberoende journalistik i Sverige och vi har satsat på att göra en podd på ryska. Vi har varit ganska beredda på att man ska försöka blockera den. Därmed blir vi en måltavla för dem i Ryssland att fri och oberoende journalistik når deras medborgare, säger Cilla Benkö i Ekot.

I nuläget finns ingen prognos kring när blockaden kan vara hävd.

LÄS MER:Rysslands knep för att köpa varor från väst – fast företagen sagt stopp

LÄS MER:Norden delat om färre Rysslandsvisa

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS