Svenskar från södra Sverige får resa till Norge

Norska folkhälsoinstitutet meddelar att man nu öppnar landet för inresande svenskar från och med den 15 juli. Det gäller resande från Skåne, Blekinge och Kronoberg, meddelar även den norska regeringen på en presskonferens.

ANNONS
|

Norge häver nu vissa av de in- och utreserestriktioner landet tidigare haft. Bland annat meddelar regeringen att norrmän nu får åka till Skåne, Blekinge och Kronoberg utan krav på karantän.

Samma sak gäller resande från nyss nämnda län. Reglerna träder i kraft den 15 juli.

Resor till övriga delar av Sverige avråds fortsatt och krav på karantän krävs för den som ändå varit i andra delar av Sverige.

Norges justitieminister Monica Maeland förklarade på presskonferensen att partners till norska invånare från så kallade ”röda länder” (länder där reserestriktioner fortfarande råder) kan få komma in i landet om ett "kärastepass" upprättas.

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS