Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Svensk man ihjälskjuten i Thailand

En man i 65-årsåldern har hittats ihjälskjuten i ett hus i Thailand, skriver Bangkok Post. - Han försökte fly genom köksfönstret men förföljdes och dödades, säger polischefen till tidningen.

Mannen hittades liggandes på rygg i en bostad i mellersta delarna av Thailand.

Grannarna i området berättar för Bangkok Post att de hörde den första smällen strax efter klockan 09 på måndagsmorgonen, lokal tid. Kort därefter ska de ha hört ytterligare två höga smällar, men utan att förstå att det rörde sig om en skottlossning.

Försökte fly genom fönstret

Polischefen i distriktet, där mannen hittades död, berättar för tidningen att offret troligtvis satt i köket med sin laptop i knät, när han sköts första gången.

Därefter ska han ha försökt fly genom köksfönstret. Men gärningsmannen hann ikapp honom och avfyrade det dödliga skottet.

Polisen har också hittat avdyrade patronhylson från ett hagelgevär bakom huset och skotthål i mannens bil utanför bostaden.

Det är inte känt vilket motiv det finns till dödsskjutningen, skriver Bangkok Post.

UD bekräftar dödsfallet 

Ingen misstänkt gärningsman är ännu gripen.

Svenska UD bekräftar nu uppgifterna om att en svensk omkommit i området.
- Vi känner till att en svensk man  60-årsåldern har avlidit i Thailand. Polisutredning pågår och dödsorsaken är inte fastställd. Anhöriga är också informerade, säger Karin Nylund på UD:s presstjänst. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.