Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En 21-årig man från Eskilstuna uppges ha dödats i strider i Syrien. Arkivbild.

Svensk IS-rekryterare dödad i strid

En 21-årig man från Eskilstuna har dött i Syrien, enligt personer som stått nära mannen. Han reste till krigsområdet förra året och har tidigare pekats ut som värvare för våldsbejakande islamistiska organisationer, skriver Eskilstuna-Kuriren.

21-åringen tros ha dödats i strider som utspelade sig i områden som kontrolleras av den tidigare al-Nusrafronten, nuvarande Jabhat Fateh al-Sham. Men den exakta dödsorsaken är oklar. Mannen har inte velat uppge vilken organisation han stred för i Syrien. 

Eskilstuna- Kuriren uppger att flera personer som stått nära mannen visat sin sorg över 21-åringens död på sociala medier. 

– Jag har hört att han dödades den 28 juni, säger en bekant till 21-åringen, säger en bekant till mannen till tidningen.

UD kan inte bekräfta dödsfallet. "Situationen i Syrien medför generellt att det är mycket svårt att bekräfta dödsfall i landet", skriver UD i ett mejl till TT.

– Av erfarenhet vet jag att det är nästintill omöjligt att få dödsfall i Syrien bekräftade, säger Veronica Nordlund på UD:s pressjour, till Eskilstuna-Kuriren.

21-åringens familj har avböjt att kommentera dödsfallet, enligt tidningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.