Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Enligt spansk polis planerade den gripne mannen att mörda en person i provinsen Málaga i södra Spanien. Arkivbild

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Svensk gripen i Barcelona för mordplaner

En svensk medborgare har gripits i Barcelona. Han planerade ett mord i Malaga, rapporterar flera spanska medier.

Den 21-årige mannen är en av ledarna i en våldsam kriminell organisation som ägnat sig åt människohandel, droger, penningtvätt och beställningsmord, skriver tidningen El Nacional.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Svensken har varit internationellt efterlyst och bosatt i Malaga sedan september i fjol. Han greps på fredagen i Barcelona, där han vistades under falsk identitet.

- Den gripna hade en tydlig avsikt att utföra ett mord, antingen med sina egna händer eller genom någon annan, säger en talesperson för den spanska polisstyrkan Guardia Civil till tidningen.

Mordet skulle utföras i provinsen Malaga i södra Spanien. Polisen vet ännu inte vem han hade för avsikt att mörda, men misstänker att det kan handla om medlemmar från rivaliserande grupper, enligt El Nacional.

21-åringen ingår i en grupp med fyra andra svenska medborgare, mellan 20 och 30 år, som även är misstänkta för sju mord i Stockholm, grova narkotikabrott och penningtvätt. Enligt tidningen har männen fört in stora mängder hasch, kokain och syntetiska droger i Sverige.

Mannen kommer närmast att utlämnas till myndigheterna i Sverige, enligt tidningen Svenska Magasinet.