Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

ARKIVBILD: Janerik Henriksson/TT

Svårt skadad i frontalkrock med lastbil

En lastbil och en personbil har frontalkrockat. Flera personer är skadade varav en är allvarligt skadad.

Det var klockan 08.23 som SOS fick larm om att det skett en trafikolycka på riksväg 56 i höjd med Främlingshem utanför Gävle. En lastbil och en personbil hade då frontalkrockat.

Flera personer är skadade. En av dessa ska ha blivit allvarligt skadad.

– Personen som körde personbilen blev allvarligt skadad. Enligt de uppgifter jag fått så har personen nu förts med ambulans till Gävle länssjukhus. Men lastbilschauffören blev lyckligtvis bara lindrigt skadad i handen, säger polisens presstalesman i Gävle, Mikael Hedström. 

Hur olyckan gått till är ännu oklart. Polisen är fortfarande kvar på platsen och förhör personer som befunnit sig i anslutning till olycksplatsen. Samtidigt sanerar räddningstjänsten platsen.

– Alla körfält är avstängda på platsen så det är ingen framkomlighet över huvud taget. Det här är en hårt trafikerad väg som länge varit olycksdrabbad. Det är ofta tung trafik som kör på den här vägen, menar Hedström.

Hur ser ni på den här sträckan?

– I polisens mening är det en mycket problematisk sträcka. Säkerhetsläget har kritiserats många gånger och man har försökt förbättra läget genom att bredda vägen. Men det är fortfarande många olyckor som sker där, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.