Mycket snö har fallit i Norrbotten och Västerbotten de senaste dygnen. Arkivbild.
Mycket snö har fallit i Norrbotten och Västerbotten de senaste dygnen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Svår snöhalka i Västerbotten

ANNONS

Flera vägar i Västerbotten har packats med is och snö vilket gjord väglaget förrädiskt. Bilar kör i karavan, rapporterar lokala medier.

Trafikverket rödmarkerar på sin hemsida bland annat E12 i höjd med Lycksele, E45 mellan Dorotea och Vilhelmina och väg 360. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för plötslig ishalka i Västerbotten och Norrbotten.

Enligt Västerbottens-Kuriren har situationen på E12 under kvällen varit närmast kaosartad. Det har varit så mycket snö på vägen att den strukit under bilen och folk behövt köra i karavan i 50 kilometer i timmen.

Halkan väntas hålla i sig under natten men framåt morgonen kommer mildare luft in söderifrån.

ANNONS

– Det kommer att trycka på med mildluft under morgondagen, säger Arvid Olsen, meteorolog på SMHI, och förklarar att det kan bli 2–3 plusgrader på sina håll.

Niklas Svahn/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS