Med anledning av det nya coronaviruset blir det ingen trängsel på flaken för årets studenter.
Med anledning av det nya coronaviruset blir det ingen trängsel på flaken för årets studenter. Bild: Gabriel Andersson/Arkivbild

Studentflak förbjuds av Transportstyrelsen

På begäran från Folkhälsomyndigheten förbjuder Transportstyrelsen studentflak vid skolavslutningar i år. Förbudet börjar gälla under fredagen, den 15 maj.

ANNONS
|

Efter att Folkhälsomyndigheten inkommit med en begäran till Transportstyrelsen, förbjuds årets studenter från att åka studentflak. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Så som det är formulerat i föreskriften handlar det om att det nu inte är tillåtet att "färdas på lastbilsflak eller släpvagn som dras av lastbil, traktor eller motorredskap i samband med skolavslutning, karnevalståg eller motsvarande".

Förbudet, som träder i kraft under fredagen, gäller året ut.

LÄS MER:Göteborg och Kungsbacka tillåter utspring – och öppnar för anhöriga

Förberett för annorlunda student

Sedan tidigare har kommunerna i Göteborgsregionen planerat för annorlunda studentfiranden, där olika möjligheter att exempelvis kunna genomföra utspring diskuterats.

I rekommendationer från Folkhälsomyndigheten har det öppnats för olika lösningar, medan gymnasieskolorna bedrivit större delen av vårens undervisning på distans. Samtidigt har myndigheten avrått från "större gemensamma ceremonier, samlingar eller parader för samtliga avgångselever eller hela skolan".

ANNONS

Och några studentflak ingår alltså heller inte i årets firande för studenterna.

LÄS MER:Studentutspring utan anhöriga i Partille

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS