Den enskilda företagaren struntade i att redovisa över sex miljoner kronor i intäkter i sitt bolag. Arkivbild.
Den enskilda företagaren struntade i att redovisa över sex miljoner kronor i intäkter i sitt bolag. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Struntade i redovisning i fyra år – döms till fängelse

ANNONS
|

En företagare från Växjö kommun döms för olika ekonomiska brott till två års fängelse och fem års näringsförbud. Egenföretagaren får även skattetillägg på nästan 1,7 miljoner kronor, rapporterar P4 Kronoberg.

Mannen, som erkänt gärningarna, struntade i att redovisa över sex miljoner kronor i intäkter i sitt bolag. Han döms för fyra fall av skattebrott, fyra fall av grovt skattebrott och fyra fall av grovt bokföringsbrott.

Enligt P4 skriver tingsrätten att det är tydligt att företagaren systematiskt har struntat i redovisningen för att slippa skatt och att han dessutom byggde upp svart verksamhet vid sidan om sitt företag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS