Socialdemokraterna har kallat justitieminister Gunnar Strömmer (M) till justitieutskottet med på grund av frågetecknen kring utredningen kring polischefen Mats Löfving och Linda Staaf.
Socialdemokraterna har kallat justitieminister Gunnar Strömmer (M) till justitieutskottet med på grund av frågetecknen kring utredningen kring polischefen Mats Löfving och Linda Staaf. Bild: Caisa Rasmussen/TT

Strömmer kallas till justitieutskottet efter Löfvings död

Polisen har på nytt anmälts för arbetsmiljöbrott efter att Mats Löfving hittades död i sitt hem. Nu kallar Socialdemokraterna justitieminister Gunnar Strömmer (M) till justitieutskottet med på grund av frågetecknen kring utredningen, rapporterar SVT.

ANNONS

Thomas Agnevik, tidigare ordförande för polisförbundet i Östergötland, har lämnat in en anmälan om misstänkt arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död.

– Jag fick känslan av att Mats Löfving var väldigt utlämnad och ensam i det här eländet, säger Thomas Agnevik till SVT.

Polismyndigheten har sedan tidigare valt att anmäla händelsen till Arbetsmiljöverket.

Båda anmälningarna är inlämnade till polisens avdelning för särskilda utredningar. Det är den enhet som utreder brott när det är polisanställda som är misstänkta.

Rikspolischefen JO-anmäls

Under måndagseftermiddagen rapporterar Aftonbladet att även rikspolischef Anders Thornberg JO-anmälts – detta med anledning av presskonferensen om utredningen kring Mats Löfving.

ANNONS

"Att kränka en underställd i en presskonferens är ett arbetsmiljöbrott", skriver anmälaren enligt tidningen.

”En rad frågetecken”

Nu kallar även Socialdemokraterna justitieminister Gunnar Strömmer (M) till justitieutskottet eftersom ”en rad frågetecken kommit upp rörande regeringens eventuella påverkan på hanteringen av utredningen”, skriver SVT.

– Vi vill ha klarhet i vad som hänt i relationen mellan regeringen och polismyndigheten i det här ärendet. Därför vill vi att att justitieministern kommer till justitieutskottet för att redogöra för turerna kring utredningen av Mats Löving, säger partiets rättspolitiska talesperson Ardalan Shekarabi till SVT.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS